Jubileumsinsamling

Det var år 1990 som den första hjälpsändningen rullade iväg!

Inför år 2020 planerades ett stort jubileumsår med många evenemang! I januari firades de 30 välsignade åren med en stor glädjefest det blev också startskottet för en jubileuminsamling.

Året blev inte som planerat, en pandemi kom emellan. Jubileuminsamling däremot blev över förväntan! Närmare 300 000 kr samlades in.

Gåvorna i jubileumsinsamlingen gick till ett arbete i Rumänien som drivs av hjälporganisationen Somebody Cares. Den arbetar i tre mycket fattiga byar i Pauleascadalen norr om staden Pitesti. I en av byarna finns ett uppbyggt center vars verksamhet riktar sig till alla åldrar, alltifrån att besöka nyfödda och ge råd till nyförlösta mödrar till att ge äldre och ensamma en hjälpande hand.

Under de 18 år som Somebody Cares har funnits har de byggt upp ett stort förtroende och gett ett stort antal människor stöd och hjälp. För att kunna hjälpa ännu fler människor pågår nu uppbyggnad av ett center i Tanca som är nästa by i dalgången.

Det är i detta stora projekt som Sam-Hjälps jubileumsinsamling är till stor nytta och välsignelse. I december 2021 kunde man starta skolprojekt också i denna by.

Projektets mål och innehåll är att erbjuda läxhjälp för barn, en varm måltid varje dag och att stötta elever i att slutföra skolan för att få jobb. Målgruppen är fattiga familjer från byn. De flesta är romer.

Sam-Hjälp fortsätter nu att stödja skolprojektet ekonomiskt varje månad.

Ge din gåva för att hjälpa en medmänniska och som ett tack för alla välsignade år med många mäktiga under! Ge med glädje!

Swish 900 34 19
Bankgiro 900-3419
Märk gåvan ”Skolprojekt Tanca”

Close Bitnami banner
Bitnami