Arv och testamente

Låt ditt livsverk gå vidare

Genom ett testamente kan din innersta vilja bli till stor betydelse och hjälp också efter din död.

Dels är det en god hjälp för dina anhöriga att det finns ett testamente men det kan också bli till stor välsignelse och hjälp för den organisation som du vill ska få del av dina tillgångar.

Ditt testamente kan bli livsförvandlande och bli till långvarig hjälp för någon i Sam-Hjälps stora hjälparbete.

Alla borde skriva ett testamente och det är inget man behöver vänta med till man blir gammal. Du kan när du vill ändra och skriva om ditt testamente senare i livet. För de flesta med barn och barnbarn känns det naturligt att de ska få ärva det mesta men om du vill testamentera en viss procent till Sam-Hjälp blir det en gåva som kan ge andra människor en ny framtid.

Det finns mallar man kan använda för att skriva ett testamente men det är viktigt att det görs på ett juridiskt hållbart sätt. Många har egna speciella önskemål som är viktiga att de skrivs ner, därför vill en del få hjälp med att skriva ner sin önskan. Det är vanligt att bank, begravningsbyråer eller advokatbyråer står till tjänst med detta.

Sam-Hjälp kan ge dig hjälp med råd och tips men vad det gäller skrivandet och bevittnande är det lämpligt att du anlitar någon som inte har nära anknytning till Sam-Hjälp.

Close Bitnami banner
Bitnami