Serbien

Sam-Hjälps engagemang i Serbien sträcker sig över en lång tid. Det var när kriget bröt ut i forna Jugoslavien och Sverige nåddes av de höga ropen efter katastrofhjälp som biståndet inleddes. Sam-Hjälps satsningar för Serbien har sedan pågått under alla år.

En av våra samarbetspartner är ”Love your Neighbour”. Det är en organisation i nära samarbete med baptistkyrkor. De arbetar i området runt staden Vrnjacka Banja som ligger ca 20 mil söder om huvudstaden Belgrad.

Läs mer om vårt arbete i Serbien nedan.

”Jag vill bara säga tack, tack, tack för allt som ni gör. Det betyder mycket för folk i Serbien.”

Love your Neighbour tar emot 2-3 långtradartransporter per år. Materialet består till stor del av utrustning till sjukhus. De har fått ta emot ett stort antal vårdsängar, rullatorer, rullstolar med mera. Materialet fördelas till ett antal olika sjukhus som alla ropar efter mera hjälp.

Sam-Hjälp har genom årens lopp gett ett antal sjukhus i Serbien begagnade ambulanser. Fordon som tidigare tjänstgjort i Sverige men som är enbart fem-sex år gamla. Dessa har kommit till mycket stor nytta och välsignelse. De två senaste levererades till Despotovac och Vrasac.

Under senare år har Sam-Hjälp också gett stöd till ett socialt arbete för barn och ungdom inklusive deras familjer i området norr om staden Vrsac. Ett område med mycket romsk befolkning. Arbetet leds av Jon och Margareta Pitik som är utsända av Hässleholms Pingstförsamling.

Ge en gåva till Serbien

Close Bitnami banner
Bitnami