Belarus

Sam-Hjälps engagemang för Belarus började när en av våra kontaktpersoner i Lettland bönade och bad att en transport med humanitär hjälp från Sam-Hjälp, inte skulle stanna i Lettland utan fortsätta över gränsen till nästa land österut.

Det är ett oändligt stort antal lagar som styr Belarus importlagar av hjälpsändningar och den organisation i landet som är mottagare är satt under minutiös kontroll. För våra mottagare i Belarus har det genom åren inneburit ett gediget pappersarbete för att få tillstånd att ta emot och distribuera en hjälpsändning.

Läs mer om vårt arbete i Belarus nedan.

”I många år har ni hjälpt oss på olika sätt genom att skicka er kärlek och omsorg, era hjälptransporter och ert stora stöd. Gud välsigne er rikligt för er trofasthet. Vi älskar er.”

Under ett stort antal år har Sam-Hjälp sänt regelbundna hjälpsändningar till flera olika mottagare. Den senaste tiden upplever vi att landets lagar blivit om möjligt ännu mera restriktiva vilket försvårat mottagandet och genomförandet av distribution av humanitär hjälp.

I staden Vitebsk har Sam-Hjälp ett gott samarbete med en församling som arbetar energiskt med att fördela humanitärt bistånd till institutioner för funktionsnedsatta, sjuka och behövande familjer.

På hjälpsändningarna till Vitebsk har det ofta funnits med skolmöbler, kontorsmöbler, lakan, kläder, hjälpmedel, möbler och mycket annat som varit till stor hjälp för skolor, handikapporganisationer, institutioner för barn, församlingar och familjer.

Sam-Hjälp har också kunnat förmedla ett antal begagnade ambulanser till sjukhus i Belarus.

Ge en gåva till Belarus

Close Bitnami banner
Bitnami