Belarus

Sam-Hjälps engagemang för Belarus började när en av våra kontaktpersoner i Lettland bönade och bad att en transport med humanitär hjälp från Sam-Hjälp, inte skulle stanna i Lettland utan fortsätta över gränsen till nästa land österut.

Läs mer om Belarus nedan.

”I många år har ni hjälpt oss på olika sätt genom att skicka er kärlek och omsorg, era hjälptransporter och ert stora stöd. Gud välsigne er rikligt för er trofasthet. Vi älskar er.”

Det är ett oändligt stort antal lagar som styr Belarus importlagar av hjälpsändningar och den organisation i landet som är mottagare är satt under minutiös kontroll. För våra mottagare i Belarus har det genom åren inneburit ett gediget pappersarbete för att få tillstånd att ta emot och distribuera en hjälpsändning.
Detta till trots har Sam-Hjälp genom åren kört ett stort antal hjälpsändningar dit och ett flertal ambulanser har levererats till sjukhus

Sedan det fullskaliga kriget bröt ut i Ukraina har Sam-Hjälp pausat all humanitär hjälp till Belarus.

Vårt tidigare fina vänskap och nära samarbete med kristna och församlingar i Disna, Miory, Polotsk och Vitebsk inspirerar oss att be för dem i deras svåra situation.

Ge en gåva till Belarus

Close Bitnami banner
Bitnami