Ukraina är i karantän nu. Alla skolor, förskolor, marknadsplatser, restauranger, barer, skönhetssalonger, biografer är stängda. Många har tappat jobbet. Det finns allvarliga rörelsebegränsningar. Stadsbussar, tåg och flyg körs ej. Från 1 april kan inte mer än 2 personer vara ute. Möte i kyrkan högst 10 personer. Äldre över 60 år bör stanna hemma och inte gå ut.

Vårt nya projekt “Genom ord och handling” i Ukraina organiserar leverans av produkter för personer som är i riskgrupp. De uttrycker att de inte är i panik eftersom vi förstår att Gud har kontroll över allt.

Vår vän och eldsjäl Yuriy Voloshin i Ukraina försökte in i det längsta att inbjuda till gudstjänster i kyrkan. Till och med när restriktionen blev att endast 10 får samlas så organiserade han smågrupper som var välkomna i omgångar. Församlingen har normalt sett till att ett stort antal familjer får hjälp. Denna skara har nu utökats med alla äldre som inte får lämna sina hem. Här är materialet från hjälpsändningar till oerhört stor hjälp.

Situationen för Sam-Hjälp och våra mottagare är svår. Vi är tacksamma för allt stöd vi kan få i vårt arbete. Stort som smått.

Swish 123 900 34 19
Bankgiro 900-3419