Fadder - En möjlighet att göra skillnad på lång sikt!

Genom att stödja Sam-Hjälp gör du en värdefull insats. Med regelbundna gåvor kan vi planera och ge bistånd på bästa sätt. Du kan bli ”allmän fadder” där det bäst behövs eller om du hellre vill rikta gåvan till ett projekt eller land. Läs mer om våra fadderskap nedan.

Jag vill bli fadder

Gör din autogiroanmälan direkt.
Klicka här för Autogiroanmälan.

Du kan även ladda ner vår autogiroblankett och skicka in till oss. Ladda ner autogiromedgivande

Adress: Kungsängsvägen 5, 554 56 Jönköping
Växel 036-17 70 90. E-post: info@samhjalp.se

Vill du hellre meddela oss via kontaktformuläret nedan så är det inga problem. Tack för din gåva!

Här kan du läsa om våra fadderskap

Genom att stödja Sam-Hjälp gör du en värdefull insats. Med regelbundna gåvor kan vi planera och ge bistånd på bästa sätt. Du kan bli ”allmän fadder” där det bäst behövs eller om du hellre vill rikta gåvan till någon av våra verksamheter nedan:

Skolfadder

DSC_0213

I Östeuropa har många föräldrar inte råd att skaffa det material barnen behöver i skolan. De kanske också är analfabeter och inte kan stötta sina barns skolgång. Sam-Hjälp driver skolprojekt och skolstöd i olika former i Rumänien och Bulgarien. Att motivera och ge stöd så att barnen slutför grundskolan är livsavgörande. Genom ditt stöd kan barnen få den framtid de drömmer om.

Barnhemsfadder

IMG_9696

Sam-Hjälp stöder regelbundet barnhem i Rumänien. Det statliga bidraget till mat och kläder till barnen räcker inte långt. Tack vare stöd från Sam-Hjälp får barnen äta sig mätta och får sköna skor och kläder, skolmaterial, möbler, leksaker och mycket annat. Olteni, Lidia Home och Dorcas Home är de tre barnhem du kan välja att stödja.

Fadder för romer

SONY DSC

På många håll i Östeuropa lever romer i misär utan arbete, pengar och mat. I ett slumomårde i staden Tirgu Mures, Rumänien får ett hundratal hungriga barn ett mål mat om dagen. I Serbien och Bulgarien arbetar Sam-Hjälp med skolstöd i olika former för romska barn. Genom utbildning kan man nå en långsiktig förändring för romernas situation.

Fadder Ukraina

Ukraina Heart_låg

På fyra platser runt staden Berdyciv i Ukraina stöder Sam-Hjälp med hjälpsändningar och ett socialt projekt med namnet ”Genom ord och handling”. Det vänder sig till socialt utsatta familjer med funktionsnedsättningar, sjukdomar, alkohol- eller drog-missbruk, ensamstående mammor eller arbetslöshet. Barnen bjuds in till kreativa och utvecklande aktiviteter och man erbjuder rådgivning och stöttning till föräldrar.

Fadder Moldavien

IMG_20190606_094827

I Moldavien stöder Sam-Hjälp organisationen Betania Christian Center som har både barnhem och skola. I en varm och kärleksfull miljö får barnen växa upp och får en bra start i livet genom skolan. Runt staden Drochia finns det riktigt fattiga byar där det inte finns någon verksamhet för barn, inga föreningar, inga idrottsklubbar, ingenting. Här samlar en församling barn för aktiviteter, gemenskap, lekar och måltider. Du kan välja att stödja en eller båda verksamheterna.

Fadder Lettland

DSC_0069

I Lettland har det sociala skyddsnätet stora hål att falla igenom, särskilt om du blir arbetslös eller sjuk. Sam-Hjälp stöder ett rehabcenter för missbrukare och hemlösa. Där serveras mat och erbjuds en stunds varm gemenskap i deras svåra situation.
Många barn lever också ett utsatt liv. Sam-Hjälp stöder aktiviteter och lek som blir mycket värdefulla tillfällen att få glädje och framtidshopp.

Församlingsfadder

Samuel Carlsson - 20170812_175401

Församlingar i Östeuropa har mycket gemensamt med svenska församlingar – men också mycket som är unik verksamhet. Deras behov varierar från plats till plats, från land till land. Sam-Hjälp bistår flera församlingar regelbundet. Församlingarna i Pazardjik Bulgarien, Berdyciv Ukraina och en församling för döva i Bukarest Rumänien är de församlingar du har möjlighet att bli fadder för.

Skolpeng Bulgarien

IMG_8166

Många barn i byarna runt Pazardjik, Bulgarien, lever under mycket svåra sociala förhållanden. Många familjer har inte råd att införskaffa det skrivmaterial som krävs för att barnen ska få komma till skolan. Sam-Hjälp är med och bidrar med skolpeng. Skolpengen är avgörande för ett barns skolgång och därmed deras framtid. Föräldrarna till barnen är oerhört tacksamma för stödet som gör att deras barn får ett hopp om ett bättre liv och en framtid.

Close Bitnami banner
Bitnami